Editorial Sunya   |  Catàleg | Qui som   | Contactar  | Compra directa  | Majoristes, llibreries  |  Editem el teu llibre |   Web del Buit

 
Descripció ESPAÑOL

 
Clic per a compra directa i segura Títol: Nacionalisme i republicanisme al Maresme (1906-1914)
Per Francesc Bonastre i Santolària

En el primer quart del segle XX a Catalunya, es va produir un element d’unitat per adhesió a la personalitat catalana que va arribar a ser general i que no va està exempt d’opositors.
En la comarca del Maresme, amb el naixement de la Solidaritat Catalana (1906), es creen centres nacionalistes i republicans, que es van afegint als que ja existien i que es desenvoluparan a favor o en contra de Solidaritat Catalana i amb la creació d’un nou partit nacionalista republicà.
En aquest context, veurem la creació i desenvolupament del Centre Nacionalista de Pineda, del Centre Autonomista Republicà de Mataró i, d’altres centres nacionalistes i republicans del Maresme. Així mateix, en l’esbós biogràfic de Frederic Boix i Prat, tindrem notícies del Centre Català a Santiago de Cuba. Tot això, ens recordarà certes semblances amb el present i, ens ha de servir de coneixement, per anar cap a la llibertat de Catalunya.
 

 

© 1a Edició  (juny 2012) 
per a Editorial Sunya
68 pàgines

ISBN:  978-84-939868-5-8
 

Apartat gratis:
Fragment
 
 


Francesc Bonastre i Santolària és llicenciat en història amb un document d’estudis avançats en Món Contemporani per la Universitat de Barcelona. Majoritàriament, les seves investigacions històriques han estat en l’àrea local de Pineda i en la comarca del Maresme. Així, entre els seus treballs:
Notícies sobre població, poders civils i exèrcits als pobles de la marina dels corregiments de Girona (part sud) i Mataró en la Guerra del Francès A Congrés Ocupació i resistència a la Guerra del Francès (1808-1814). Volum I. Barcelona 5-8 d’octubre de 2005. Museu d’Història de Catalunya, p 107-124. 
El Primer Franquisme a Pineda de Mar (1939-1953) A Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics XVII, 2006 (2007), p. 141-173. 
La Unió Republicana al Maresme (o Costa de Llevant) i a la marina de la Selva (1903-1910) A Republicans i republicanisme a les terres de parla catalana (2008), Publicacions de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, p. 607-634.
 

 

Públic en general
PVP:
10 euros, versió impresa
 
5 euros, versió digital pdf
 

Compra en línia directa i segura. 
Dues opcions

A. Pot enviar un missatge a aquesta direcció:

 

B. Altres opcions:
  versió impresa a través de
lulu en aquest enllaç

 
  versió pdf a través de lulu en aquest enllaç