Editorial Sunya   |  Catàleg | Qui som   | Contactar  | Compra directa  | Majoristes, llibreries  |  Editem el teu llibre |   Web del Buit

 
Editorial Sunya Catàleg Catàleg     ESPAÑOL

Visita també la
Web del buit Web del Buit 

Clic per a compra directa i segura

Filosofía, ciència, art, religió... són alguns dels ámbits on aquest concepte o símbol és present. 

Al llibre Biografía del vacío i a La Web del Buit trobareu una completa informació.

Espanyol:
La Web del Vacío
English:
The Void and Emptiness Site
 

Llibre:
Albert Ribas.
Biografía del vacío
Su historia filosófica y científica desde la Antigüedad a la Edad Moderna.

4a ed. (2008). 
ISBN: 978-84-612-3925-2
Clic per a compra directa i seguraCompra directa i segura

  • Índex de "Biografía del vacío"
  • Bibliografia de la obra
  • Capítol I.I (gratis)
  • Esquema
  • Recensions de l'obra
  • Fitxa tècnica

  •  

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     


    NOVETATS

    = Joan Carles Fogo Vila
    Retornos de Anna Vila Clè

    Estos retornos de mi madre fueron hilvanados, con cierta rapidez, en el paréntesis entre los meses finales de vida de mi padre y los posteriores a su muerte. Los dos últimos años, plenamente compartidos con él, viviendo en su casa, cuando su salud ya iba declinando lentamente, me aportaron un valioso aprendizaje vital. En los diálogos reiteraba la gran admiración por los pintores renacentistas que había analizado, con entusiasmo y mucha precisión, en sus líneas, espesores, sombras, colores, vivacidades y texturas, con apresuradas anotaciones en sus cuadernos del primer viaje a Europa.
     
     

    Més informació

    = Miquel Porret Gelabert
    El viatge que vaig viure per tots dos

    La visita a la Xina, al marge de veure un país exòtic, bonic i agradable, la seva societat ha aconseguit en una dècada arribar a uns ni-vells de prosperitat que cap altre ha fet mai amb tanta rapidesa de manera que en la vinent dècada passarà, molt probablement, a ser el número 1 en quasi tots els aspectes. Aquell país pobre, endarrerit, ple de tabús i creences ancestrals que impedien el seu progrés haurà fet un salt espectacular en l’ordre mundial. A la vista d’això, cal preguntar-se per què uns tan ràpid i altres tan lents?



     

    Més informació

    = Xavier Casassas Canals
    Dirs IV

    Xavier Casassas Canals (La Seu d'Urgell, 1963), nascut a l'Alt Urgell sota la presència i vigilància de la serra del Cadí, dedica una bona part del seu viure a escriure. Escriu programes informàtics pera guanyar-se la vida, escriu articles i llibres acadèmics dedicats a temes islamològics, i escriu Dirs.


    Més informació

    = Xavier Casassas Canals
    Dirs V

    El seu escriure té com a paisatges immediats Salzburg, la vall de Gastein i el Bodensee, encara que el paisatge de les seves paraules no té límits geogràfics, ni temporals.

    Xavier Casassas Canals
    Dirs VI

    Què són els dirs? Els dirs són petites espurnes de poesia i pensament. Encara que en la nostra època, tot ens empeny a tenir pressa i, doncs, es fa difícil aturar-se a escoltar, aturar-se a escoltar el que llegim, i els nostres ulls tendeixen a córrer i apressar-se saltant d’un mot a l’altre, d’una línia a l’altra sense acabar-les de pair, cal dir que aquests dirs s’han de llegir amb la calma pròpia del silenci. Deixant la distància escaient entre cada pregunta i cada resposta, deixant una distància prudent i escaient entre dir i dir.
     



    A Frederic Ribas Massana (1947-2021), in memoriam

    Clic per a compra directa i segura

    = Frederic Ribas
    Retrat d'una elit catalanista. Deixebles i hereus de Cambó: vint personatges
    S'hi presenta un seguit de representants de l’escola “invisible” de política econòmica que Francesc Cambó (1876-1947) va formar al seu voltant, en adonar-se per primera vegada a l’Estat espanyol de la importància de l’economia per a un polític. Aquest retrat inclou els més propers i coetanis a Cambó, però també altres que, no pas per ser més llunyans, deixen d’expressar la mateixa voluntat camboniana d’un catalanisme modern. Ventosa, Bertran i Musitu, Vidal i Guardiola, Duran, Pellicena, Vehils, Bausili, Casabò, Perpinyà Grau... representen el gran esforç frustrat per assolir una modernitat i un dinamisme amarats de catalanitat i de cosmopolitisme.


    Clic per a compra directa i segura

    = Xavier Casassas Canals
    Sobre l'Amor (mosaic de dirs)

    Què són els dirs? Els dirs són petites espurnes de poesia i pensament. Encara que en la nostra època, tot ens empeny a tenir pressa i, doncs, es fa difícil aturar-se a escoltar, aturar-se a escoltar el que llegim, i els nostres ulls tendeixen a córrer i apressar-se saltant d’un mot a l’altre, d’una línia a l’altra sense acabar-les de pair, cal dir que aquests dirs s’han de llegir amb la calma pròpia del silenci. Deixant la distància escaient entre cada pregunta i cada resposta, deixant una distància prudent i escaient entre dir i dir.

    Lluís Jovell Turró
    La dona de coure

    La dona de coure suggereix de la ferma voluntat de surar per un mar d’incerteses, amb coratge, enginy i en especial idees. Perquè aquestes idees, la seva força en definitiva, és la que ens permet prosseguir, com la dona de coure, i encara més, canviar el mon. Tot plegat implica un ofici de viure, ple d’emocions i complexitats i també malauradament d’ignorància, que allisarem i vencerem de la mà de la creativitat i la utopia, perquè a vegades cal ser realistes i demanar, fins i tot, l’impossible.
     

    Rosa Boix Quintana
    La Clara cuinea

    Clara cuinera, es el darrer conte que ha escrit d’aquesta col·lecció, motivada en part, per la seva afició a la cuina i a recollir receptes tradicionals. En tots ells ha comptat amb la col·laboració del seu germà Ramon, autor de les il·lustracions. La Clara cuinera és un recorregut a través del calendari, de les festes més assenyalades i de les nostres receptes tradicionals perquè les nenes i els nens les puguin fer, amb l’ajuda dels adults i així descobrir el meravellós art de la cuina.
     
     
     
     
     
     

     


    Editem el teu llibre Editem el teu llibre
    Interessats en publicar la seva obra, poden acudir a Editorial Sunya. Seran atesos. 


    = Albert Ribas Massana
    Ha guanyat Hobbes, i a més amb una metàfora falsa

    “Ha guanyat Hobbes, i a més amb una metàfora falsa” és el títol del segon dels articles o assaigs aquí recollits. Ve a ser una crítica del seu conegut lema ‘l’home és un llop per a l’home’. D’aquí en surt un fil que pot recórrer altres articles, però no tots. En una primera part s’hi troben divuit assaigs o articles. En diem assaig, però en el sentit més primigeni d’intent, d’indagació. Les temàtiques tractades són aquestes: polítiques, ampliades a referències econòmiques i filosòfiques; altres més estrictament filosòfiques, en general amb referències científi-ques; i alguns temes més específics com els referits a l’infinit, una crítica a la metodologia, o sobre el nihilisme. La segona part és una crítica de tòpics, en aquest cas vint-i-set tòpics, uns molt corrents i altres una mica més cultes.

    = Joan Barceló i Coll
    Retalls de vida. Dietari 2 (2015-2018)

    En aquest segon volum del dietari, Retalls de vida, Joan Barceló i Coll continua, al pas dels anys i dels temps, donant-nos la seva visió del tràfec diari dels fets i de les diverses situacions viscudes. A l’igual que en el volum anterior destaca una reflexió serena i ponderada, la visió crítica i una aproximació amarada d’humanisme, amb un empelt poderós de desig impel·lent per a la regeneració del país i el benestar general.

    = Anna Casanovas
    La màgia dels cementiris

    L’igualadina Anna Casanovas ha mostrat des de sempre una gran passió per l’arquitectura i les escultures que es poden trobar als cementiris. En aquesta, la seva primera novel·la, ens transporta a la senzillesa o l’espectacularitat de mausoleus, làpides i catacumbes... a uns parcs plens de natura i calma. Un recorregut, de vegades en la seva bicicleta, per diverses ciutats com ara Londres, París, Munic, Budapest, Praga, Palerm, Viena o Barcelona, d’on ens descriu alguns d’aquests racons de pau. Us convidem a oblidar els prejudicis i a endinsar-vos en aquests relats que, de ben segur, us donaran un nou punt de vista.

    = Marcel Maronas
    Els monstres de la ment

    Aquest poemari (Els monstres de la ment) està escrit al voltant d’un únic tema, la psico-patologia. Responen a cadascuna de les definicions mèdiques de les formes en què pot pertorbar-se la ment. Cada poema està dedicat a un tipus de patologia, però conserven la independència I se li pot trobar sentit sense necessitat d’haver de llegir el text introductori, perquè es pot veure al rerefons el tema principal que regeix tot el conjunt: les alteracions de la ment, els seus monstres.

     = Montse Arnau i Arias
    Amb ulls de iaia

    Fa ja més de 4 anys que la nostra estimada “teta-iaia” va començar aquesta aventura. Ella sempre es queixa i diu que és culpa nostra; en part, té raó però aquest no és el tema. Nosaltres som les seves 5 perles, per les que aquesta història ha sorgit. Aquesta “banda” de cosins està formada per la Clara, la més gran, la Cèlia després de dos anys, al cap de 3 anys va venir l’únic nen de la banda, en Jordi, el mitjà de la banda, passats 3 anys l’Aeris, i la més “peque”, l’Elna, qui se’n porta 2 amb l’Aeris.



    Altres llibres disponibles a Editorial Sunya:

     = D. Blasco, A. Puigbò, A. Rotllan. La medicina a Montserrat: Evolució històrica de l'assistència sanitària al monestir de Montserrat. 2009.  >>

    = J.B. Pompidor. El incensario japonés. Historia de la Maison Dorée de Barcelona. 2010. >>

    = Frederic Ribas. Retrat d'una elit catalanista. Deixebles i hereus de Cambó: vint personatges. 2008. >>

    = Albert Ribas. Religions i Societat a Catalunya. Guia bàsica. 2009. >>
     

    Vegeu Catàleg