Editorial Sunya | Catàleg | Qui som | Contactar | Compra directa | Majoristes, llibreries | Editem el teu llibre | Web del Buit
Editorial Sunya Catàleg ESPAÑOL
Visita també la
Web del BuitFilosofía, ciència, art, religió... són alguns dels ámbits on aquest concepte o símbol és present.
Al llibre Biografía del vacío i a La Web del Buit trobareu una completa informació.
Espanyol:
La Web del Vacío
English:
The Void and Emptiness Site
Llibre:
Albert Ribas.
Biografía del vacío.
Su historia filosófica y científica desde la Antigüedad a la Edad Moderna.4a ed. (2008).
ISBN: 978-84-612-3925-2
Compra directa i segura.Índex de "Biografía del vacío" Bibliografia de la obra Capítol I.I (gratis) Esquema Recensions de l'obra Fitxa tècnica
Història del càncer des de l’antic Egipte fins el segle XXI. Durant aquests segles, reines, reis, emperadors, artistes i persones anònimes varen patir la malaltia oncològica i són tractats segons els coneixements mèdics i les circumstàncies socials de cada època. En els antics imperis, d’Egipte, Grècia i Roma predominaven les teràpies fonamentades amb receptes màgiques i encanteris. En l’Europa medieval i renaixentista, els metges àrabs, jueus, cristians i mares abadesses tractaven els tumors amb minerals i herbes remeieres. Els primers hospitals per malalts de càncer es construeixen en els anys de la revolució francesa i la quimioteràpia sorgeix gràcies a les bombes de la I Guerra Mundial. La darrera dècada del segle XX i els inicis del XXI són els anys de la gran lluita contra el càncer, amb destacades aportacions de la biologia molecular conjuntament amb la medicina i cirurgia de precisió. És una història cronològica de connexions, supervivències, coratges i esperances.
NOVETATS= Dr. Mariano Monzo
La lluita contra el càncer: Tres mil anys d’una història de progressos
= Martí Àvila i Serra
Una realitat polièdrica: la tolerànciaEl semiòleg Umberto Eco, en el seu dia, havia descrit oportunament la intolerància com a quelcom anterior a qualsevol doctrina. No és gens fàcil acceptar el que és diferent, persones que no tenen el mateix color de pell, que parlen un altre idioma que no entenem, amb costums gastronòmics i culturals distints o que abracen altres orientacions sexuals que no són pas les meves i així tantes altres diferències. Potser la intolerància és la sala d’espera que ens encamina cap a l’odi. Una cosa és gairebé segura, que és natural en l’ésser humà i que es demostra en la defensa del que és seu; en canvi, la tolerància, és un aprenentatge que es fa a poc a poc des de la infància i que dura realment tota la vida, que requereix esforç i cura més enllà de qualsevulla frontera. Consegüentment, el que s’ha de combatre són les teories de la diferència que arrosseguen a la humanitat cap a un pou de discrepàncies i desacords que sovint no tenen sortida.
= Lluís M. Xirinacs Damians
Un model global de la realitat. Model menorAquest llibre és una guia de gimnàstica mental, fruit d’un treball colossal de més de 50 anys, fet per Lluís M. Xirinacs. Ara que està tant de moda la gimnàstica física i l’esport, ens plau complementar-ho presentant un model mental global, molt eficaç per tenir també un cap ben endreçat. Entenem per model una simplificació, reducció o abstracció de la realitat (inesgotable i complexa), que ens serveix per entendre-la millor (decidir amb més elements de judici) o per orientar-nos (sentir-nos còmodes, segurs, tranquils). Un mapa és un model d’un territori i un model filosòfic global és un mapa o constructe mental. No s’ha de confondre mapa i territori; en el mateix sentit no s’ha de confondre realitat amb model per captar aquesta realitat. Si els nostres mo-dels són incomplets o estan deformats, les nostres actuacions també ho seran. Un model és fiable si és revocable, ampliable, reformable, falsable i aquest que us presentem ho és.
= Lluís M. Xirinacs Damians
Estimar l'enemic. Texts sobre no-violènciaMalgrat una fragilitat física notable i un estil de vida massa auster, Xirinacs forma part de la llista dels practicants més coratjosos de les lluites d’alliberament amb mètodes no violents. Les pro-postes polítiques de Xirinacs probablement van ser desmesurades i, per tant, difícils de seguir però els seus horitzons radicals s’han convertit en referèn-cies lluminoses de la societat catalana i de la cultu-ra europea i universal. Xirinacs no va perdre mai la creença en la bondat radical dels seus enemics, guardians dels poders econòmics i polítics que bloquegen les alternatives volgudes per la majoria de la ciutadania. Per aquesta raó, em complau afirmar que les anàlisis i propostes de Xirinacs s’han convertit en deures pendents i les podem utilitzar com a programes de futur.
Joan Ortiga Salvadó
Tres diesUn home d’edat avançada i demència senil es desperta del seu mutisme i aïllament mental d’anys , durant tres dies. Les vivèn-cies de quan era infant fins l’adolescència afloren com una deu cabalosa que narra escenes viscudes fa més de setanta anys. És el narrador protagonista, que es desdobla en el jove i el vell. No hi ha separació de temps, és sempre present. No és record , és reviure moments que el van marcar profundament.
A Frederic Ribas Massana (1947-2021), in memoriamS'hi presenta un seguit de representants de l’escola “invisible” de política econòmica que Francesc Cambó (1876-1947) va formar al seu voltant, en adonar-se per primera vegada a l’Estat espanyol de la importància de l’economia per a un polític. Aquest retrat inclou els més propers i coetanis a Cambó, però també altres que, no pas per ser més llunyans, deixen d’expressar la mateixa voluntat camboniana d’un catalanisme modern. Ventosa, Bertran i Musitu, Vidal i Guardiola, Duran, Pellicena, Vehils, Bausili, Casabò, Perpinyà Grau... representen el gran esforç frustrat per assolir una modernitat i un dinamisme amarats de catalanitat i de cosmopolitisme.= Frederic Ribas
Retrat d'una elit catalanista. Deixebles i hereus de Cambó: vint personatges
...L'aire fred travessava els abrics. El cel negre deixava brillar els estels nets i rasos. El carrer estava solitari i els fanals il·luminaven amb claror blanca. Les tres dones caminaven de pressa sobre les sabates enllustrades, vigilant de no ensopegar, massa acostumades a usar espardenyes. La més jove donava el bracet a la seva mare. L'altra dona jove caminava al costat d'elles amb les mans dins les butxaques de l'abric i la mirada a terra... = Lídia Vicente Francesch
La Roser d’OlesaBalazs Gregorits
VIATGE A LA SOLITUD Em dic Balazs Aquest llibre que teniu a les mans i que ara esteu llegint, és més aviat l’explicació del viatge de la meva vida fins al moment actual perquè penso que l’he viscuda d’una manera diferent a molts de vosaltres, o pot ser no ... Us explicaré aquest viatge sense final, i dir-vos que ha estat una lluita constant però la meva màxima sempre m’ha ajudat a seguir malgrat tots els entrebancs que he patit. Davant de cada dificultat jo m’he dit a mi mateix: ENDAVANT I NOMÉS CAP ENDAVANT!!!!!
Pedro Núñez Silvestre Dibujos: Manuela Monterroso Segura
12 decisiones, 12¿Qué pueden tener en común Camarón y Mao Zedong?, ¿Abraham y Stefan Zweig?, ¿Ingrid Bergman y Atila? Que todos ellos, en un momento determinado, tomaron una difícil decisión que marcó su vida y su entorno, a veces para bien, a veces para mal. Todos nosotros tomamos continuamente decisiones de mayor o menor importancia en diferentes ámbitos y momentos de nuestra vida: el familiar, el profesional, el personal. Elección o descarte de pareja, elección de estudios, de trabajo, de lugar de residencia, asunción del riesgo de abrir un negocio, ingresar a los padres ancianos o acogerlos en casa, hipotecarse en la compra de una casa o alquilar, tener descendencia, etc.
Editem el teu llibre
Interessats en publicar la seva obra, poden acudir a Editorial Sunya. Seran atesos.
= Albert Ribas Massana
L'arrogància del creador. Assaigs críticsEl títol general d’aquesta obra apunta al tercer dels assaigs aquí aplegats, L’ARROGÀNCIA DEL CREADOR. S’aplica tant al Déu Creador, el protagonista del relat bíblic del Gènesi, com també al creador, ara en minúscules, és a dir artistes, autors, inclús “creatius” de l’àmbit de la publicitat. La crítica s’adreça a aquest estereotip que consisteix a veure-li totes les gràcies a la creació, la divina i la humana. Altres arrogàncies són examinades al llarg de diferents assaigs: de científics, de tecnòlegs, d’esotèrics, de marxistes, de la intel·ligència artificial. Es pren la idea d’assaig de la definició del diccionari normatiu (DIEC): “Gènere en prosa, generalment breu, que aborda d’una manera lliure i no especialitzada els problemes més diversos…” Se segueixen les indicacions de brevetat i llibertat, i el conjunt és heterogeni, agrupat, però, en blocs temàtics. Si es vol cercar un fil conductor, aquest seria la crítica a una sèrie d’idees rebudes. S’aplica per exemple a aquests temes: l’esmentada creativitat, la cultura salva, la banalitat del mal, els pensadors de la sospita (Marx, Nietzsche, Freud), la mà invisible, les prohibicions, entre d’altres.
= Albert Ribas Massana
Sobre la nuesa i altres assaigsSOBRE LA NUESA és el títol d’un dels assaigs aquí recollits. Versa sobre la polaritat entre el menyspreu del cos i la seva exaltació, tema que es troba en altres assaigs. La nuesa correspondria a l’opció del gaudi del cos. Però té un bon tros d’història al darrere. Això podria traduir-se en la polaritat cos / ànima, que es troba a altres parts de l’obra. Segurament les referències històriques estan molt presents. Però l’assaig LLASTATS PER L’EXCÉS D’HISTÒRIA intenta desprendre’s d’aquesta servitud, que de tota manera és inevitable. Aquesta ‘Excés d’història / Deixar el seu llast’ és una de les polaritats. Però n’hi ha d’altres: Occident / Orient, Dreta / Esquerra, Religió / Ateisme, Progrés / Regressió, Culpa / Orgull. Però s’intenta també encuriosir el lector en temes que potser no coneix. Dits a l’atzar: woke, gimnosofistes, ritus xinesos, Anglosfera, apofènia, Hergé. I altres potser més coneguts: mapamundis, Orient, sistema decimal, ioga, Goya, excepció cultural, progrés.
= Joan Carles Fogo Vila
Los espacios habitados de Juan ChabásJoan Carles Fogo Vila (1955), doctor arquitecto y ensayista, es autor de los libros La arquitectura en la literatura de la generación del 27 (2008); Los espacios habitados de Rafael Alberti (2009), presentado en la sala Picasso del Colegio de Arquitectos de Cataluña por Victoria Bonet y Pere Gimferrer; La generación del 27 y los paraísos perdidos (2011), con palabras de Luis García Montero —director del Instituto Cervantes—; un ensayo sobre las vanguardias de escritores y arquitectos en Madrid, en la obra colectiva Poéticas Urbanas. Representaciones de la ciudad en la literatura, editada en México (2012); El edificio de la memoria (2014). Sus últimos libros se titulan Bonet, arquitecto de la luz (2022) y Retornos de Anna Vila Clè (2023).
= Anna Casanovas
La màgia dels cementirisL’igualadina Anna Casanovas ha mostrat des de sempre una gran passió per l’arquitectura i les escultures que es poden trobar als cementiris. En aquesta, la seva primera novel·la, ens transporta a la senzillesa o l’espectacularitat de mausoleus, làpides i catacumbes... a uns parcs plens de natura i calma. Un recorregut, de vegades en la seva bicicleta, per diverses ciutats com ara Londres, París, Munic, Budapest, Praga, Palerm, Viena o Barcelona, d’on ens descriu alguns d’aquests racons de pau. Us convidem a oblidar els prejudicis i a endinsar-vos en aquests relats que, de ben segur, us donaran un nou punt de vista.
El primer text d'aquest llibre és un conjunt de dietaris. Aquí la protagonista sóc jo mateixa. Hi he anotat, dia per dia, els esdeveniments que m'ha suggerit la terra russa quan hi he pogut viatjar. En transportar-me a aquest país distant, també he pogut pensar en la meva pròpia terra. Els itineraris per diverses ciutats també són camins en la meva pròpia vida. Rússia m'ha recordat la infantesa, la calidesa dels boscos i les flors primaverals, el col·legi acollidor amb la seva capelleta, l'església de sant Martí amb unes campanes que ens comunicaven la vida, la família oberta. En les ciutats que he visitat he pogut comprendre millor als escriptors russos que només conec amb llengües que no són la seva i he pogut contemplar l'obra de pintors que l'occident ignora. Aquestes passejades es van acabar perquè ens van tancar. La meva obra acaba en aquest ermitage i amb la sospita d'una nova tirania. = Olga Mundo Blanes
RÚSSIA CÀLIDA / Turbulències en un lloc sant= Montse Arnau i Arias
Amb ulls de iaia... Però el temps... s’acaba!
Ja fa més de quatre anys que la nostra estimada «teta-iaia» va començar aquesta aventura. Ella sempre es queixa i diu que és culpa nostra: en part té raó, però aquest no és el tema. Nosaltres som les seves «cinc perles», i som el motor que ha posat aquesta història en dansa. Aquesta «banda» de cosins està formada per la Clara, la més gran, després la Cèlia amb una distància de dos anys; l’únic nen de la banda, en Jordi, és el mitjà de la colla, després va arribar l’Aeris, i a continuació la més petita, l’Elna, dos anys més petita.
Altres llibres disponibles a Editorial Sunya:= D. Blasco, A. Puigbò, A. Rotllan. La medicina a Montserrat: Evolució històrica de l'assistència sanitària al monestir de Montserrat. 2009. >>
= J.B. Pompidor. El incensario japonés. Historia de la Maison Dorée de Barcelona. 2010. >>
= Frederic Ribas. Retrat d'una elit catalanista. Deixebles i hereus de Cambó: vint personatges. 2008. >>
= Albert Ribas. Religions i Societat a Catalunya. Guia bàsica. 2009. >>
Vegeu Catàleg